Balkonbeglazing: Wat Zijn De Mogelijkheden? - Binnen & Buitenbeglazing - IBGlaswerken.be

Published Sep 15, 22
7 min read

Verwarmend Glas: Prijs, Werking En Voordelen Glasverwarming - Binnen & Buitenbeglazing - IBGlaswerken.be

Goedkope Vluchten Van Dubai (Dxba) Naar Overal - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beWelk Reisbureau Is Het Goedkoopst - Reis Boeken - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Voordelen van vacuümglas ten opzichte van standaard HR++ glas: lichter in gewicht; door de geringe dikte toe te passen in oude panden. Nadeel: duur bij kleine hoeveelheden. Dubbelglas houdt veel geluid tegen. Voor geluidsisolatie werkt een bredere spouw tussen het glas beter. Vijf of zelfs tien millimeter doet het veel slechter dan 8–16 mm.

Wie zowel warmte als geluid heel goed wil isoleren, kan het beste dubbelglas plaatsen, met diverse millimeters daarvoor nog een enkele of dubbele ruit. Twee verschillende dikten glas per dubbelglas helpt ook tegen geluid. Het dikkere glas hoort dan aan de buitenkant. Iedere glasplaat heeft namelijk een bepaalde resonantie, waarbij het meetrilt met het geluid.

Tips Over Het Kopen Van Een Vliegticket. - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beZoek & Boek Last Minutes Aan De Laagste Prijs! - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

In het bouwbesluit staat de eis dat een bouwwerk in 1 of meer brandcompartimenten moet worden onderverdeeld. Tussen deze brandcompartimenten moet een brandwerendheid van 20, 30 of 60 minuten weerstand bij branddoorslag en brandoverslag (kortweg WBDBO) zitten. afkitten ramen. In sommige gevallen is er sprake van een horizontale brandwerendheid, dat wil zeggen dat elke bouwlaag een brandcompartiment is.

In sommige gevallen zal hier dan brandwerend isolatieglas worden toegepast. De constructie waarin het brandwerende isolatieglas geplaatst wordt dient in zijn geheel te voldoen aan de NEN 6069. In gebouwen en woningen met veel glas kan door gebruik van zonwerend isolatieglas een comfortabel binnenklimaat gecreëerd worden. Aan de binnenkant van het zonwerende isolatieglas wordt een flinterdunne metaallaag aangebracht.

Bestaande Raamwerk En Nieuwe Gelaagde Beglazing - Binnen & Buitenbeglazing - IBGlaswerken.be

De metaallaag zorgt er tevens voor dat de warmte die reeds in de woning aanwezig als het ware terugkaatst. Zonwerend isolatieglas wordt veel verwerkt in serrebouw. Glas kan ook inbraakwerend zijn. Maar het is niet juist dat dubbelglas/isolatieglas op zich al inbraakwerend is. Dubbelglas/isolatieglas is meestal samengesteld uit twee glasplaten met daar tussen een luchtspouw.

Bij breken van het glas houdt de folie het glas bij elkaar. Ook bestaat draadglas, glas gewapend met metalen draden in het glas. Door het metaaldraad in het glas wordt het niet alleen steviger, maar krijgt het ook een inbraakvertragende werking. Daarom draadglas ook vaak toegepast bij schuurdeuren en kelderramen - glaswerken.

Dubbelglas is ook verkrijgbaar als veiligheidsglas: te voorkomen dat personen er doorheen kunnen vallen (doorvalveilige constructie: zie #Inbraakwerende beglazing) en om letsel bij breuk te voorkomen (zie #Inbraakwerende beglazing), of brandwerend om een brand zich niet verder uit te laten breiden en verspreiding van rook te stoppen (constructie: hiervoor wordt gehard glas gebruikt).

De norm geldt wanneer het geplaatste glas bereikbaar is voor volwassenen en kinderen. Voorbeeld: grote schuifdeuren in woningen. Condensvorming aan de kamerzijde Bij een lage temperatuur in combinatie met een hoge relatieve luchtvochtigheid in een woning kan het voorkomen dat het aanwezige vocht condenseert op het glasoppervlak. Bij standaard isolatieglas is de kans op condensvorming groter dan bij HR++ isolatieglas.

Slimme Beglazing Op Tour & Taxis - Binnen & Buitenbeglazing - IBGlaswerken.be

Bij condensvorming aan de kamerzijde is geen sprake van een productiefout. Condensvorming aan de buitenzijde Bij een lage temperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid kan er condensvorming aan de buitenzijde ontstaan. Dit gebeurt voornamelijk in het voor- en het najaar. Gaat gedurende de dag de temperatuur omhoog, dan verdwijnt de condensvorming.

Andere factoren die het probleem verergeren zijn: een lage temperatuur in de binnenruimte, als het glas minder verticaal geplaatst is en als het glas beschut is tegen de wind. Droogwrijven van het glas heeft geen enkele zin. Condensvorming aan de buitenzijde is dus geen fout maar is juist een gevolg van de zeer hoge warmte-isolatie.

Reisbureau Thailand Kiezen? Alle Reisorganisaties Op Een Rij - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beReisbureau Brazilië Kiezen? Alle Reisorganisaties Op Een Rij - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

De condens is dan niet te verwijderen. Condensvorming aan de binnenzijde van isolatieglas kan ontstaan door achterstallig onderhoud of door een fabricagefout van de glasfabrikant. Het kan echter ook zijn dat de dubbele ruit aan het einde van zijn levensduur is (gemiddeld na 25-30 jaar) Kleurvlekken (interferentie) Als er op (isolatie)glas "olievlekken" ontstaan is er sprake van interferentie.

Dit is geen productiefout maar een natuurkundig verschijnsel. Dit wordt bij een bepaalde lichtinval zichtbaar als olieachtige vlekken. Kleurbeleving van isolatieglas De kleur van isolatieglas is mede afhankelijk van de dikte die wordt toegepast. Voor grote ruiten worden dikkere glasplaten gebruikt, hierdoor kan er een minimaal kleurverschil mogelijk zijn. Bij HR++ isolatieglas kan er tussen de producten van verschillende fabrikanten kleurverschil zitten.

Beglazing: Soorten, Isolatiewaarde & Prijzen [ Welke Kiezen? ] - Binnen & Buitenbeglazing - IBGlaswerken.be

Bij breuk of vervanging van een ruit kan het beste HR++ isolatieglas van dezelfde fabrikant worden toegepast, hierdoor is de kans op kleurverschil klein. Ontvangst mobiele telefonie HR-glas, dat binnenin voorzien is van een zeer dunne metaallaag, houdt hoogfrequentstraling tegen. Indien er in een ruimte veel ramen zijn voorzien van HR-glas, dan kan de ontvangst van zenders van mobiele telefoons merkbaar slechter zijn.

Het beslaan van de buitenzijde van isolerend dubbelglas heeft te maken met het feit dat er condensvorming op het glasoppervlak optreedt. Condensvorming aan de buitenzijde kan ontstaan bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid. kitwerken. Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voorjaar en het najaar.

Eventuele condensvorming komt niet door een fout in het product, maar is juist een gevolg van de zeer goede warmte-isolatie van de beglazing. Bij beglazing met een hoge thermische isolatie zoals HR++ beglazing zal dit eerder kunnen optreden dan bij isolerend dubbelglas of enkel glas met een lage warmte-isolatie. Condensvorming komt in een beperkt aantal situaties voor, maar is helaas niet te voorkomen.

Goedkope Vliegtickets Boeken - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beGoedkope Vliegtickets : Tix : Nú Alle Vluchten Vergelijken - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Zolang de buitentemperatuur laag en de relatieve vochtigheid buiten hoog is, zal de condens terug kunnen komen. Condensvorming aan de buitenzijde is niet schadelijk, omdat de buitenzijde van de beglazingsconstructie altijd afwaterend uitgevoerd wordt om het risico op stilstaand vocht te voorkomen.

Schrijnwerk En Beglazing - Binnen & Buitenbeglazing - IBGlaswerken.be

Op zaterdag 20/08 en 27/08 is Euro-Serre geopend, maar moeilijk bereikbaar door wegenwerken. De rotondes aan de Henry Fordlaan en Taunusweg worden opgebroken, maar Euro-Serre zal via omleidingen bereikbaar blijven. De omleidingen lopen via de Ooster,- Zuider- en Westerring. U kan rijden via de Henry Fordlaan (vanuit Genk) en de Taunusweg (vanuit Diepenbeek)..

Als de temperaturen ‘s morgens in het voorjaar stijgen na een koude nacht, krijgen we soms ongeruste telefoontjes. Aan de andere kant van de lijn: een klant waarvoor we pas nieuwe buitenbeglazing plaatsten. De vraag: De nieuwe ramen van ons gebouw hangen langs buiten vol met condens. Is dat normaal of niet? Om u meteen gerust te stellen: neen, er is niets mis met uw beglazing.

Bij condensatie gebeurt het omgekeerde. Waterdamp verandert in water. Meer bepaald de druppels die zich aftekenen tegen de buitenkant van de beglazing van uw gebouw. Dat gebeurt typisch in het voorjaar, na een koude nacht. Dan is de vochtigheidsgraad van de buitenlucht hoog en de temperatuur laag. Het buitenste blad van uw beglazing koelt dus flink af.

Want de hogere temperatuur van uw gebouw… die blijft gewoon binnen.’s Ochtends warmt het buiten weer op. En de waterdamp in de vochtige buitenlucht? Die slaat neer op uw beglazing. Waarom? Omdat een koud oppervlak als een magneet werkt op waterdamp. Blader in gedachten weer door uw fysicaboek. Wat gebeurt er als waterdamp op een koud oppervlak neerslaat? Juist ja, hij condenseert.

Wat Moet Jij Weten Over Die 'U-waarde'? - Binnen & Buitenbeglazing - IBGlaswerken.be

De druppels die u deze ochtend zag. En weer even snel verdwijnen als de zon die buitenste glasspouw even opwarmt - ramen afkitten. Condensatie is dus perfect normaal. Meer nog: het is het bewijs dat uw beglazing goed isoleert. Want condens kan alleen optreden als er een groot temperatuurverschil is tussen binnen en buiten.