Hoogrendementsglas Prijs - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Published Oct 15, 22
7 min read

Een Lage Energiefactuur Dankzij Superisolerend Glas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Meld je aan om deze actie te kunnen uitvoeren.

Glas vervangen in bestaande raamkaders Geen kap- en breekwerk Premie voor hoogrendementsglas Kantenscore: 4. 9/5 (glaswerken).

Mijn huis (open bebouwing) beschikt over dubbel glas in houten profielen van ruim 20jaar oud van het merk POLYglass bwj 1989. In de woonruimte gaat het over grote glaspartijen op het Oosten, Zuiden en Westen van de woning. Ik vroeg me af of het vervangen door hoogrendementsglas een grote besparing zou opleveren ? Ik vermoed dat men het glas in de profielen kan vervangen, zoniet plaatsen nieuwe ramen+profielen ? Heeft er iemand een idee cijfermatig wat de K-waarde verbetering zal opleveren ? Met dank .

Dubbel Glas Verplicht Vanaf 2020 - Glashandel - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beHoogrendementsglas Zorgt Voor Sterke Besparing Op Je - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Zijn je vensters nog goed winddicht en is het raamkader nog voldoende stevig? Dan kan het voldoende zijn dat je de beglazing vervangt door dubbel hoogrendementsglas of – voor zover het profiel en het hang- en sluitwerk van het raamkader daarvoor sterk genoeg zijn – door drievoudige beglazing. glaswerken. Tegenwoordig bestaat er dubbele beglazing met een Ug-waarde van 0.

Nieuwe Ramen Lommel - Glaswerken - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Wegens de geringe profieldikte is dit een ideale oplossing voor renovaties, te meer doordat deze beglazing minder weegt dan drievoudige beglazing. Folies die je op het glas aanbrengt kunnen wel bepaalde prestaties verbeteren (zonwering, veiligheid, uv-bescherming… ), maar ze verminderen je zicht op de omgeving. Ze hebben ook maar een kleine invloed op de thermische isolatiewaarde van het glas.

De traditionele afstandshouder is gemaakt uit aluminium en vormt, wat thermische isolatie betreft en het risico op koudebruggen betreft, de zwakke schakel in het geheel. Dat is echter niet het geval met warme edge afstandshouders. 70% van een dakvenster bestaat uit glas. Maak een doordachte keuze in functie van je wooncomfort.

Niet onbelangrijk: wat zijn de prijzen van het hoogrendementsglas? En is het veel duurder dan dubbel glas? De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van de glassoort, de glazenmaker en de dikte. Gemiddeld zijn de startprijzen bij regulier dubbel glas €65,- per vierkante meter - glaswerken. Bij isolatieglas, HR+, is dat gemiddeld €75,- per vierkante meter.

Wilt u de snelste terugverdientijd? Kies dan HR++ beglazing. De gemiddelde kosten bij 3 dubbel glas zijn €130,- per vierkante meter. De dikte van het raam hangt af van uw kozijn. Houd dus altijd goed rekening met de dikte. De bovenstaande prijzen zijn inclusief het plaatsen door de glazenmaker. Voor een offerte op maat vult u het contactformulier op deze pagina in.

Nieuw Glas In Bestaande Ramen Plaatsen - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Indien u een woning heeft met enkel glas of verouderd dubbel glas, kunnen wij met glasrenovatie dit vervangen door Dit kan uitgevoerd worden als uw schrijnwerk (hout, PVC, staal of aluminium) nog in voldoende goede staat is en als de glaslatten breed genoeg zijn. Als dit niet het geval is kunnen wij de glaslatten vernieuwen, versmallen of gebruik maken van .

Ook het vervangen van glas door hoogrendementsglas in uw oud velux raam is mogelijk. Onze is AGC. Wij plaatsen : Top, N+,Tri, Stopray, Stopsol, Pyrobel. Glaswerken Vanheertum is gelegen in , in het centrum van de provincie Antwerpen. We zijn vooral actief in de provincies Glaswerken Vanheertum heeft reeds glas gerenoveerd van enkel naar dubbel glas in o.

Wil jij je woning graag beter isoleren? Dan kom je al snel tot de conclusie dat ramen en deuren een belangrijk aandeel hebben in het totale energieverbruik van je woonst. glaswerken. Helaas is het vervangen van ramen en deuren een ingrijpende en vaak ook zeer kostelijke zaak. Kies daarom voor een glasrenovatie.

Vermijd breekwerken en bespaar tot 80% t. o.v. nieuwe kozijnen. Als je weet dat tot wel in een woning gaat , levert het vernieuwen van het glas al snel een aanzienlijke besparing op. Niet alleen heb je een voordeel, maar ook een sterk verbeterd thermisch comfort, mindere koudestraling, minder condensvorming langs de binnenzijde en een verbeterde akoestiek.

Renovatie - Glaswerken Yperman - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Tijdens het bezoek wordt de staat van de kozijnen geïnspecteerd en de werkmethode bepaald. Samen met jou wordt het juiste glas gekozen. Je ontvangt binnen enkele dagen een offerte. Na goedkeur wordt er een beperkt voorschot gevraagd en wordt alles in bestelling geplaatst. Al na 3 à 4 weken staan we aan je deur met het nieuwe glas en wordt jou woning in 1 klap een heel stuk zuiniger! Heb jij graag meer info? Neem dan contact op met GLAS en laat je uitgebreid adviseren over de mogelijkheden, haalbaarheid en de mogelijke premies die u kan aanvragen om zo een deel van de kosten te recupereren! Vervang met een glasrenovatie het glas in je ramen en geniet van een lager energiefactuur en een sterk verbeterd comfort! Sinds 1 januari 2020 moeten alle woningen verplicht en op zijn minst voorzien zijn van dubbel glas.

Soorten Beglazing Voor Pvc Ramen - Nieuwe Ramen Plaatsen - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beLaat Uw Enkel Glas Vervangen - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

In 2021 bedraagt deze premie 16 euro/m2. Meer info m. b.t. premie: premie voor hoogrendementsglas Vanaf 2020 kunnen er bij een controle strafpunten worden toegekend. Al vanaf 2023 verdubbelen deze strafpunten en kan de woning, in het geval het meer dan 1 raam met enkel glas heeft, in principe onbewoonbaar verklaard worden.

Als u minstens 3 energiebesparende maatregelen neemt, kunt u een Totaalrenovatiebonus krijgen. Met de totaalrenovatiebonus wil de overheid eigenaars stimuleren om hun woning op een systematische en allesomvattende manier energiezuiniger te maken. Om aanspraak te maken op de totaalrenovatiebonus moet u binnen de vijf jaar investeren in drie of meer van de zeven volgende energiebesparende ingrepen: dak- of zolderisolatie (minstens 30 m²) muurisolatie (aan de buitenkant, aan de binnenkant of via de spouw – minstens 30 m²) vloerisolatie (minstens 30 m²) nieuwe beglazing (minstens 5 m²) zonneboiler warmtepomp ventilatiesysteem De totaalrenovatiebonus komt bovenop de individuele premies die u via je distributienetbeheerder krijgt voor deze ingrepen.

Waar Let Je Op Bij Het Vervangen Van Dubbel Glas? - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beNieuw Glas In Bestaande Ramen Plaatsen - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Belangrijke voorwaarde om de totaalrenovatiebonus te krijgen, is dat de volledige woning geïsoleerd is conform de minimale isolatie-eisen voor het krijgen van een aparte premie voor dak, vloer, muur en beglazing. Om voor de bonus in aanmerking te moeten, moeten dus het volledige dak, alle muren, alle vloeren en alle beglazing voldoende zijn geïsoleerd.

Hr Glas: Soorten, Prijzen + Valkuilen [ Compleet Overzicht ] - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Hoogrendementsglas isoleert tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. Dat maakt dat je heel wat verwarmingskosten kan uitsparen. Bovendien ervaar je een aangenaam wooncomfort in huis. Bij hoogrendementsglas zit er ten eerste een aan de binnenzijde van één van de glasplaten. Ten tweede is de ruimte tussen de twee glasplaten gevuld met , zoals argon.

Een isolatiewaarde (Ug-waarde) van 1,0 is tegenwoordig de standaard. Bij dubbel glas is dat ongeveer 2,8 W/m²K. Als je dubbel glas meer dan 20 tot 30 jaar oud is, kan je veel voordeel halen door het te vervangen door hoogrendementsglas. Je zou kunnen overwegen om alleen het glas te vervangen.

Epc Verbeteren Door Muurisolatie En Dubbel Glas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beBuitenbeglazing - Glaswerken - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Om te passen in de bestaande ramen moet het glas ongeveer dezelfde dikte hebben als het oude. Met de isolatiewaarden van vandaag is dat vaak niet het geval. Niet alleen het glas is de laatste jaren veel performanter geworden, ook de profielen zijn sterk verbeterd op het vlak van isolatie, veiligheid en wooncomfort.

Enkel Glas Vervangen Door Dubbel Glas In Bestaand Houtwerk - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beLaat Uw Enkel Glas Vervangen - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Dan zit je weer goed voor de komende decennia. Vooral in ruimtes waar je leeft en die je verwarmt heb je het meeste genot van hoogrendementsglas: living, keuken, slaapkamer en badkamer. Ook de oppervlakte van het raam speelt een rol. Bij grote ramen voel je het effect des te meer en zal de kostenefficiëntie het hoogst zijn.