Table of Contents
Bij glaskozijnen kan je zowel binnen als buiten beglazing kiezen. Standaard is bij ons binnen beglazing maar het kan ook buiten zijn. Je leest hier de verschillen. Wanneer je kiest voor binnen beglazing dan zie je aan de buitenkant geen glaslat zitten. Het doel van de glaslat is om het glas vast te maken in het kozijn.
Wanneer je kiest voor buitenbeglazing dan wordt het glas van buiten beglaasd en worden de glaslatten aan de buitenzijde vast gekit. Op bovenstaande foto is het kozijn dus buitenbeglaasd. Bij glaskozijnen zoals deze wordt in onze configurator altijd uitgegaan van binnen beglazing omdat dit het meest voorkomt. Heb je toch liever buiten beglazing? Geef het direct na bestelling door dan passen wij dit handmatig aan.
Je vraagt de offerte aan via de onderstaande button. Bij buitendraaiende deuren of ramen worden in zijlichten altijd buiten beglazing toegepast. Dit omdat je anders een wisselsponning krijgt van binnen naar buiten. In de draaiende delen wordt altijd binnenbeglazing toegepast. Hier geldt het dus andersom. Behalve de draaiende delen die blijven gelijk, draaiende delen worden binnen beglaasd.
Als service hebben wij profesionele glaszetters ingehuurd. Zij zetten voor alle orders het glas in de houten kozijnen. Wanneer je kiest voor afgekit leveren dan worden de ruiten afgekit door onze glaszetters. Heb je het liever los geleverd dan worden de ruiten niet afgekit maar vastgezet met de glaslatten. Ter plekke kan je de glaslatten en het glas verwijderen en dan het kozijn plaatsen en vervolgens zelf het glas afkitten.
Wist je dat ongeveer 20% van het energieverlies van een woning komt door een slechte isolatie van de ramen? Een van de mogelijkheden om dit op te lossen, is het plaatsen van . Maar wat zijn de juist de voordelen voor jouw woning? Waarom zou je kiezen voor het installeren van ramen met dubbele beglazing? We leggen het je uit in dit artikel.
Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat uit 2 glazen wanden waartussen zich een spouw van ongeveer 15 mm breed bevindt. Om voor een betere isolatie te zorgen, wordt er in plaats van gewone lucht een specifiek gas – vaak argon – in het vacuüm geplaatst. Dit gas is gekozen vanwege zijn isolerende eigenschappen, maar ook vanwege zijn stabiele eigenschappen.
Dankzij de specifieke opbouw van dubbel glas, met twee lagen glas in combinatie met argon, heeft dubbele beglazing een . De technologie achter de dubbele beglazing maakt het mogelijk om je woning twee tot drie keer beter te isoleren dan bij enkel glas. kantoorruit vervangen. Een pluspunt voor de ecologie én voor je portemonnee.
De installatie van dubbele beglazing verbetert daarnaast ook de van je woning. Dit kan een belangrijk voordeel zijn wanneer je in een verstedelijkt gebied woont, met veel lawaai van auto’s, treinen en alledaagse gebeurtenissen. Met dubbel glas geniet je daarom van voor jou en je gezin. Benieuwd waarom dubbel glas tegenwoordig zo vaak wordt gebruikt in nieuwe woningen of voor renovaties? Het is allemaal te danken aan de .
Dit zorgt voor een drastische verlaging in de productiekosten. Dubbele beglazing biedt op dit moment de op de markt en zorgt er tegelijkertijd voor dat je meer energie bespaart (ruit vervangen). Houd er ook rekening mee dat er nieuwere technologieën beschikbaar zijn, zoals driedubbel glas of hoogrendementsglas. Betere energieprestaties geven hier het verschil, maar het budget geeft vaak de doorslag in de keuze van beglazing.
Neem contact met ons op voor een oplossing op maat.
Wij worden als schildersbedrijf bij verschillende (glas)projecten van een opdrachtgever betrokken. Dit gebeurt via een hoofdaannemer. De ene keer worden door ons ramen vervangen met binnenbeglazing, de andere keer ramen met buitenbeglazing. Wat is technisch en esthetisch nu eigenlijk beter: binnen- of buitenbeglazing? Technisch en esthetisch is binnenbeglazing het beste.
Glaslatten kun je dan niet van buitenaf verwijderen. Technisch is het beter, omdat glaslatten aan de buitenzijde kwetsbaar zijn voor vochtschade. De onderdorpel van ramen bij binnenbeglazing dienen te zijn voorzien van 3 of 4 ontwateringsgaten/beluchtingsgaten met een doorsnede van circa. 10 mm. Deze dienen in contact te zijn met de sponning en uit te komen aan de onderzijde van de dorpel.
Dit geldt zowel voor het hout van de onderdorpel als voor het kitwerk. Klepramen dienen zodanig afwaterend te worden uitgevoerd dat bij het op kierstand staan het water nog steeds afloopt. Geadviseerd wordt verder geen slisverbindingen toe te passen. Verder is het advies alleen volhout toe te passen. Dus geen gelamineerd of gevingerlast hout gebruiken.
Houtafmetingen voor ramen minimaal 670 x 900 mm. De verbindingen verlijmen met tweecomponenten epoxy, of het kopse hout van verbindingen voor het verlijmen tweemaal nat-in-nat impregneren met een tweecomponenten epoxy impregneermiddel. Het grote voordeel van binnenbeglazing is dat de sponningen aan de binnenzijde van het kozijn zitten, zodat de glaslatten en andere bevestigingsmaterialen niet bloot komen te staan aan de verschillende invloeden van het weer.
Bij enkelglas zal de vochtige warme lucht binnenshuis aan het glas afkoelen en als de temperatuur van het glasoppervlak daalt tot onder het dauwpunt zal condensatie op de ruit optreden. Het glas geleidt de warmte door naar buiten. Bij dubbelglas wordt de ruit dubbel uitgevoerd zodat een tussenruimte, spouw genoemd, ontstaat met daarin droge lucht of een inert gas.
De lucht in de tussenruimte - de spouw - moet zo droog mogelijk zijn, omdat anders condensatie zou optreden. Dit kan men merken aan een wazige schijn in de ruit of soms zelfs water beneden in de ruit. Warmtetransport door de luchtlaag gebeurt door convectie (het circuleren van de lucht binnenin het dubbelglas) en straling (kantoorruit vervangen).
De binnenste kitlaag is butyl. Dit is een sterk hechtende plastische kit die de ruiten en de afstandhouder bij elkaar houdt. Deze kit is UV-bestendig. De afdichtingskit bestaat uit polysulfide of polyurethaan en heeft als doel de ruit waterdampdicht te maken, maar is niet UV-bestendig en moet dus altijd goed beschermd worden tegen zoninstraling.
Is dit droogmiddel verzadigd met vocht, dan is de ruit 'lek' en gaat hij aan de spouwzijde beslaan. De ruit kan nu niet meer gerepareerd worden en moet vervangen worden. HR-beglazing (ofwel hoogrendementsglas) is dubbelglas (zie hierboven) met een extra toevoeging aan het glas of variatie en toevoeging in de spouw.
Het laagje metaal is zo dun, dat het nauwelijks waar te nemen is, het laat het zichtbare licht voor het grootste deel door (lichttransmissie LTA circa 79%). Hoe effectiever dit metaallaagje werkt, hoe beter de isolatiewaarde. De verschillen in warmte-isolatie worden bovendien bereikt doordat verschillende spouwbreedten al dan niet in combinatie met een andere spouwvulling dan lucht, bijvoorbeeld argon of krypton toegepast worden.
De coating wordt onder vacuüm op het glas gesputterd. Het werkzame metaal is zilver, maar er worden andere metalen gebruikt voor de hechting op het glas en tegen de zichtbare reflectie, bijvoorbeeld zink. Dubbelglas kan ook zonwerend zijn. De coatings zijn dan dikker en uit meerdere metalen opgebouwd. De zontoetredingsfactor (ZTA) kan dan teruggebracht worden tot 20 %.
More from Veranda's, Rolluiken, Stalen deuren
Table of Contents
Latest Posts
Wat Je Moet Weten Over Hoogrendementsglas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be
Wat Je Moet Weten Over Hoogrendementsglas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be
Beste Dubbel Glas Plaatsen - Stappenplan Dubbele Beglazing - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be
All Categories
Navigation
Latest Posts
Wat Je Moet Weten Over Hoogrendementsglas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be
Wat Je Moet Weten Over Hoogrendementsglas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be
Beste Dubbel Glas Plaatsen - Stappenplan Dubbele Beglazing - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be