Wat Je Moet Weten Over Hoogrendementsglas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Published Oct 19, 22
7 min read

Dubbel Glas Vervangen Voor Hr++ Glas: Hier Let Je Op - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Bij renovatie kan je ervoor kiezen om enkel de beglazing in je bestaande ramen te vervangen. Dat is bijvoorbeeld een goed idee als je op dit moment nog enkel glas of ‘verouderd’ standaard dubbel glas hebt. De beglazing vervangen door 3 dubbel glas (of een ander type dubbel gas) is in dat geval essentieel om je woning goed te isoleren en de energiefactuur te doen dalen.

Deze optie wordt daarom alleen maar aangeraden als: De bestaande zijn; De bestaande zijn; de bestaande zijn voor de nieuwe beglazing; De bestaande zijn en geen slijtsporen bevatten. Wanneer jouw raamprofielen uit hout zijn vervaardigd, is het soms mogelijk om de gleuven te laten bijschaven om er zo dikkere glasplaten te kunnen in plaatsen.

: je laat je best adviseren door een vakman om er zeker van te zijn of het voor jouw situatie mogelijk is om enkel de beglazing te vervangen. Ontvang hier vrijblijvend advies en prijzen op maat. Naast 3 dubbel glas, kun je de bestaande beglazing in jouw ramen ook vervangen door andere types hoogrendementsglas (HR).

Dubbel Glas - Isolatieglas - Hoogrendementsglas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beGlas Vervangen Door Hr-glas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Daarom is het beter om enkel glas te vervangen met éen van de onderstaande soorten: dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een neutraal isolerend gas. De metaalcoating aan de buitenkant van het binnenste glas versterkt de isolerende kwaliteiten. Het zorgt voor een betere warmte- en geluidsisolatie en voorkomt condens aan zowel de binnen- als buitenkant van het raam.

Premies - Glaswerken Antwerpen - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Hoogrendementsglas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beEpc Verbeteren Door Muurisolatie En Dubbel Glas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

HR-glas isoleert tot 3 keer beter dan gewoon dubbel glas. Net als bij dubbel glas, zorgt hoogrendementsglas voor verminderde tocht en condens. De eigenschappen zijn cumulatief wanneer ook de plusjes van het glastype toenemen. : hoogrendementsglas met een hogere isolatiewaarde dan de voorgaande variant. : nog beter isolerend hoogrendementsglas. Het isoleert 5 tot 6 keer beter dan enkelvoudig glas.

Dit is de meest duurzame en energiebewuste beglazing op de markt. Het isoleert tot wel 12 keer beter dan enkel glas en voldoet aan de criteria van passief wonen. glaswerken. Wanneer je investeert in triple beglazing, moet je algauw rekenen op . Alhoewel het algemene kostenplaatje van deze investering aanzienlijk hoger ligt dan voor bijvoorbeeld standaard dubbel glas, bespaar je jaarlijks gemiddeld het dubbele van de energiekosten uit! Geen onbelangrijk detail… Hieronder maken we de prijsvergelijking tussen de verschillende soorten glas.

Dat kan je doen via onze offerteservice. Driedubbel glas isoleert zonder twijfel het beste ten opzichte van alle andere soorten hoogrendementsglas. Of je daadwerkelijk wilt investeren in 3 dubbele beglazing, is natuurlijk afhankelijk van de situatie en jouw budget. Hou er rekening mee dat 3 dubbel glas geen must is en vooral interessant is als je heel energiebewust wil wonen of een passiefhuis wil.

Hij zal je ook informeren over de mogelijkheden en helpen bij het maken van de juiste keuze. Bovendien zorgt hij voor een correcte plaatsing waardoor jij zeker bent van een kwalitatief resultaat. Ontvang vrijblijvend offertes op maat. Wil je een nieuwbouwwoning? Prima, dan kun je deze optie bespreken met de aannemer en verwerkt die driedubbel glas in het ontwerp.

Premies Ramen En Glas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Ook bij renovaties kan het soms interessanter zijn om het volledig raam (beglazing + raamkader) te vervangen. Overweeg je volledig nieuwe ramen? Dan moet je het volgende weten: Bij nieuwbouwwoningen moet je sowieso kiezen voor volledig nieuwe ramen. Bij renovatie is de optie om volledig nieuwe ramen te plaatsen interessant in volgende gevallen: Als de bestaande meer zijn om de nieuwe beglazing in te plaatsen; Wanneer de bestaande ; Als je zeker wil zijn van een ; Als je door de beglazing en raamkader apart te laten vervangen; Als je zeker wil zijn van een van jouw ramen; Omwille van - glaswerken.

Dat is niet alleen belangrijk voor de totale isolatiewaarde van jouw ramen, maar is daarnaast ook een bepalende factor voor hoe jouw woning eruit zal zien. Hieronder vind je de meest gangbare materialen voor raamprofielen: : hout is een natuurlijk materiaal met een warme, luxueuze uitstraling en talloze afwerkingsopties. Als natuurlijke thermische en akoestische isolator, is hout een geliefd product.

100 - 1. 500 : de prijzen verschillen natuurlijk van vakman tot vakman. Wil je gericht prijzen en materialen vergelijken? Dan vraag je best offertes aan bij 2 à 3 verschillende plaatsers. Dat kan je doen via de offerteservice. Elke woning heeft z’n eigen uitstraling. Die wordt onder andere bepaald door het uitzicht van de ramen.

De keuze voor een specifiek raamprofiel is dus voornamelijk een zaak van persoonlijke smaak én jouw budget. Schakel de hulp in van een gespecialiseerde plaatser van ramen. Deze kan je informeren over de verschillende mogelijkheden en helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie en wensen. Een vakman zorgt bovendien voor een correcte plaatsing van de ramen waardoor jij zeker bent van een kwalitatief resultaat.

Van Enkel Naar Dubbel Glas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Hoe je driedubbele beglazing kan integreren in je woning is afhankelijk van de situatie (glaswerken). Bij nieuwbouw kan je niet anders dan kiezen voor volledig nieuwe ramen. In geval van renovatie zijn er 2 opties: of je vervangt alleen het glas in de bestaande ramen, of je plaatst volledig nieuwe ramen (nieuwe ramen + raamkaders).

Zo bestaat het risico dat de bestaande raamprofielen misschien niet meer zo goed isoleren of niet meer in goede staat zijn. Of misschien zijn ze niet dik of sterk genoeg om jouw nieuwe beglazing te kunnen dragen. Zeker als de bestaande raamkaders al wat ouder zijn, is het een beter idee om direct het volledige raam te vervangen (glaswerken).

Je bent er ook zeker van dat jouw nieuwe ramen geen wind en koude doorlaten. Een investering die jouw energiefactuur alleen maar ten goede komt. Voor het plaatsen of vervangen van ramen en beglazing kan je onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op verschillende premies. Zo kan je de kosten drukken en wordt de investering nóg interessanter.

Glas vervangen doe je vooral voor meer comfort in huis. Heb je nog enkelglas, dan levert vervanging door hr++-glas wel een flinke besparing op. Welke soorten hr-glas zijn er, wat kost het en waar let je op? Hoogrendementsglas (hr-glas) bestaat uit twee of drie glasbladen, met daartussen een edelgas. Eén van de bladen is vaak voorzien van een coating, waardoor warmte minder snel naar buiten verdwijnt.

Glas Vervangen - Glashandel Lievens, Uw Partner In Glas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Wat Je Moet Weten Over Hoogrendementsglas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beAlleen Glas Vervangen - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Tripleglas bestaat uit drie glasbladen, is het energiezuinigste hr-glas en wordt vooral bij nieuwbouw en zeer energiezuinige woningen gebruikt, vaak in combinatie met extra geïsoleerde kozijnen. De u-waarde van glas geeft aan hoeveel warmte door het glas verloren gaat en bepaalt het aantal +-tekens achter hr (1 of 2). Hoe lager de u-waarde, hoe energiezuiniger.

Mogelijk moet je de kozijnen aanpassen en het schilderwerk bijwerken of rekent de vakman extra kosten voor moeilijk te plaatsen glas. Tripleglas is het zuinigste en duurste glas. Het is ongeveer 30 % duurder dan hr++-glas. Hr++-glas is 10 % duurder dan hr+-glas. Voor het vervangen van glas kun je mogelijk subsidie krijgen of een lening afsluiten..

Dubbel glas was de meest voorkomende manier om je ramen beter te isoleren, tegenwoordig kan je er met hoogrendementsglas nog beter voor zorgen dat de warmte je huis niet uit kan. Dit is een soort van dubbel of trippel glas waarmee je op de stookkosten bespaart, waardoor je minder CO2 uitstoot veroorzaakt en dus beter bent voor het milieu.