Wat Je Moet Weten Over Hoogrendementsglas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Published Oct 22, 22
6 min read

Premies Voor Nieuwe Ramen En Hoogrendementsglas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Door meerdere offertes naast elkaar te leggen kun je de prijzen van diverse specialisten vergelijken. Op deze manier krijg je beter inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken. glaswerken. Via onze website kun je in een keer meerdere offertes ontvangen, geheel gratis, geheel vrijblijvend. Net als bij dubbel glas, bestaat hoogrendementsglas uit twee platen en een spouw er tussen.

Bij hoogrendementsglas is de binnenste glasplaat bedekt met een metaalcoating en zit er argongas in de spouw. Deze coating houdt de warmte beter binnen maar laat zonlicht wel door. Er wordt onderscheid gemaakt tussen HR+, HR++ en HR+++ glas. Het verschil zit hem in de vulling van de spouw en hoe meer plusjes hoe beter de isolatie.

Klantervaringen - Glas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beHoogrendementsglas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be
Van Enkel Naar Dubbel Glas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beGlas Vervangen In Huis: Antwoord Op Veelgestelde Vragen - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

: de spouw is gevuld met lucht en de binnen ruit van een metalen coating die 90 procent van de uitstralingswarmte terugkaatst. : deze heeft ook een metalen coating, maar in plaats van lucht zit er argonglas in de spouw. Dit zorgt voor een nog betere isolatie. : ook wel triple glas genoemd.

Dit is de duurste, maar de best isolerende glassoort van het moment. Zoals gezegd zijn de kosten van hoogrendementsglas hoger dan de kosten van standaard dubbel glas, maar je krijgt hier ook wel iets voor terug. De volgende tabel geeft een overzicht van de prijs voor hoogrendementsglas per vierkante meter inclusief BTW, maar exclusief installatie.

Invloed Van Dubbel Of Driedubbel Glas Op Energie En Isolatie. - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Zoals alle producten die meer energiebesparend zijn, is hoogrendementsglas ook duurder dan conventioneel dubbel glas. glaswerken. Er gaat echter bij de ramen zeer veel warmte verloren en door enkel of dubbel glas hiermee te vervangen heb je dus minder energie nodig om je woning te verwarmen.

Bovendien kan je je kozijnen ook beter isolerend maken. Heb je dit allemaal gedaan, dan zijn er ook premies en subsidies beschikbaar bij de regionale en landelijke overheden om je te helpen met de financiën. Uiteindelijk zou je de kosten binnen 6 tot 7 jaar weer terugverdiend kunnen hebben. De U-waarde weerspiegelt de isolatiewaarde van het glas.

Dit is de hoeveelheid warmte, die per vierkante meter, per seconde en per graad Kelvin tussen de ene en de andere zijde van het raam gemeten wordt. Met andere woorden, dit is de hoeveelheid warmte die verloren gaat om het glas heen en het is de bedoeling dat dit getal zo klein mogelijk is.

Glasrenovatie Ten Gunste Van Uw Energiefactuur - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beEnkel Of Gewoon Dubbel Glas Vervangen? - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

HR+++ laat dus nauwelijks warmte door. Een gemiddelde eengezinswoning bespaart tussen de €250 en €300 per jaar als de dubbele beglazing wordt vervangen voor HR++ glas. Gemiddeld heb je zo in deze situatie de kosten van de installatie binnen 6 tot 7 jaar terug. Elke situatie is echter anders en voordat je over gaat op de werkzaamheden is het verstandig een goede berekening te maken zodat je weet wat jij er elk jaar op kan besparen en hoe lang het duurt voordat je het geld weet terug hebt.

Krijg Een Klare Kijk Op Je Raamisolatie! - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Glasrenovatie - Glaswerken - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beEnkel Glas Vervangen Door Dubbel Glas [Kosten] - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Een spouwisolatie is relatief goedkoop en levert een zeer hoog rendement op. Ook een dakisolatie kan de moeite waard zijn aangezien veel van de warmte in je huis opstijgt en bij het dak het huis verlaat. Er zijn verschillende premies beschikbaar voor dit soort energiebesparend werk. Zoek naar de Premie Energiebesparende Maatregelen en de Premie van de Netbeheerder.

In België kan je er van uit gaan dat je rond de 20 euro per vierkante meter terugkrijgt voor het vervangen van enkel glas, en 10 euro per vierkante meter voor het vervangen van dubbel glas. Je kan ook naar de combinatiepremie van de netbeheerder kijken, dit is als je niet alleen de ramen laat vervangen, maar ook muurisolatie aanbrengt.

Zorg voor in uw huis: door middel van ventilatieroosters of door de ramen regelmatig te openen. Zonder voldoende ventilatie kunnen er vochtplekken en schimmels ontstaan op uw muren of op uw dak. In de nacht en in de ochtend kan er condens ontstaan op de buitenkant van uw glas. De oorzaak: triple glas en HR++ glas isoleert zodanig goed dat de temperatuur van de buitenruit laag is.

Hoogrendementsglas Plaatsen? Vraag Je Offerte - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.beEnkel Glas Vervangen: Prijs, Voordelen & Premies - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Hoogrendementsglas kan door grote temperatuurverschillen. U kunt geen aanspraak maken op de garantie bij dit soort ongevallen. Plaats geen folie op uw glas en sproei nooit koud water op een verhitte ruit. Voorkom ook dat het glas langdurig half in de zon en half in de schaduw staat (door bijvoorbeeld een boom).

Alles Over Hoogrendementsglas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Daarom is goed onderhoud belangrijk. Ook hang-en sluitwerk moet goed in orde blijven anders kan uw ruit breken door een stevige wind. De meest voor de hand liggende kostenbesparing op de beglazing, is het vervangen zelf. Hierdoor heb je één grote uitgave die zich daarna jaar op jaar terugverdient. Verder kan je geld besparen door het juiste type glas te kiezen voor jouw woning.

Als je goede isolatie wilt is HR+ of HR++ ook genoeg. Zoek ook de altijd de juiste glaszetter voor de job, bij voorkeur één uit de buurt. Denk ook aan een zonnepaneel systeem. Een glaszetter uit de buurt weet precies welke materialen waar het beste te vinden zijn en heeft professionele relaties in de regio.

Onze vrijblijvende vergelijkingsservice kan je helpen een aantal offertes naast elkaar te leggen en te beslissen welke vakman het werk het beste kan uitvoeren. Door je locatie en je parameters in te stellen, sturen wij je binnen een korte tijd een aantal doelgerichte offertes waar je meteen mee aan de slag kan.

Glasrenovatie wil zeggen dat we het , maar de . Het scheelt heel wat in kostprijs en er komt veel minder vuil aan te pas. Nog een voordeel is de duurtijd van de werken, het kan op zeer korte tijd. Soms op minder dan 1 dag. Belangrijk is wel dat de raamkaders nog in goede staat zijn, vooral bij houten raamkaders is dit belangrijk.

Drie Dingen Die Jij Nog Niet Wist Over Dubbel Glas - Glaswerken in 2022 - IBGlaswerken.be

Ook bij PVC of aluminiumkaders moet u even goed kijken of de profielen nog voldoende isoleren. Nieuwe glasramen plaatsen met wind – en koude doorlatende profielen is geen goed idee. Er zijn 2 glasplaten die door een aluminium strip verbonden zijn. De ruimte tussen de glasplaten heet de spouw. Het verschil is echter hier dat gevuld is met .

En deze hebben invloed op een verbeterde isolerende werking. Hoogrendementsglas heeft 1 glasplaat bedekt met een onzichtbare coating en daarbovenop is de spouw gevuld met edelgas argon of krypton. Door de andere glasplaat ook te voorzien van een dauwcoating, stijgt de isolerende waarde aanzienlijk. , en zelfs . Reken hierdoor op een lager energieverbruik en uw factuur daalt met 5 – 10 %.

De U waarde mag maximaal 1,1 zijn. Er zijn ook heel wat steunmaatregelen voor glasrenovatie van steden en gemeenten. Hier kan u een overzicht vinden van alle opties in uw gemeente.